måndag 2 juni 2014

EN DAG VID FORSEN.....

Så var det dags för vår förenings årligen återkommande EN DAG VID FORSEN...... regntunga skyar hängde hotande över Hammarbacken men till vår glädje så fick vi en vacker dag med lagom värme.

 
 
Här håller Bengt Nywall på att förbereda sitt bildspel  Året som gått förr och nu, och vackra bilder på den underbara lommen och annat. Hans bildspel som han visade förra året om is och vatten var också så vackert och från Knutbomossen.
 
 
Bergslagarnes Spelmansgille höll sin årliga konster....med Blinde Petters låtar i fokus. En stor ära för oss att de vill komma till föreningen varje år, alltid med glädje och härlig anda.
 
 
 
 
Inne på SKOGSKAFÉET läste Arne Johnsson sina dikter och berättade. Det är otroligt hur han kan fängsla alla med sin penna. Och alla priser och uppskattningar han blivit tilldelad, en ära för oss att han återkommer hit upp till oss i "vildmarken".
 
 
Michael Luth visade sina oljemålningar som han med sin pensel och kärlek till naturen målar av vår vackra Bergslagsnatur och djur.
 

Här står Sami Rahkonen brevid sin utställning Ur Bergslagens hjärta. Mycket vackra bilder.
 
 
Nere vid forsen stod Sanna och stekte glödsill med, lök, knäckebrödsmacka och pilsner. Här i full färd med att mumsa på en Hammarbacksrufsa och kaffe medan glödsillen sprakade till nya hungriga gäster. 
 
 
 
 
 
Nils i full färd med sina kolbullar som serverades med lingonsylt. Trots mer fläsk och smet än förra året så tog de slut ganska snart, även glödsillen och Hammarbacksrufsorna tog slut. Roligt att det smakde gott och var uppskattat.
 
 
 
 
"Våra" kära smeder  BG Risberg och Bengt Gustavsson visade sin smideskonst och tillverkade saker under hela dagen.....härligt att höra hammaren slå mot städet här i Hammarbacken. Grrrrrrrrrr grabbar!!!
 
 
 
 
Här har vi Ola från Bergslagsboden som säljer sitt goda, nyttiga och vackra bröd.
 
 
 
 
 
Dennis från Ställbergs rökeri....mums vilka goda rökta fiskar och kryddor.
 
 
Rune med sin goda Rebodahonung får här hjälp av sitt barnbarn med försäljningen av honungen och de vackra Rebodastakarna.
 
 
 
 
 
 
 
Sist men inte minst.....Ylva Berg-Boman som visade sitt bildspel och foton från livet på en fäbod och sina älskade fjällkor. Ylva kan verkligen berätta från hjärtat om "sina  kossor och kärleken till "sin" fjällko Docka.....
 
Så var dagen till ända......tack till Er alla som kom och gästade vår förening, alla ni som visade er konst, hantverk och berättande och som fick folk att komma för er skull till vår lilla oas i Bergslagen. Hoppas att ni alla var nöjda med dagen. Tack till alla er som jobbat inför och under dagarna och gjort det möjligt att ha EN DAG VID FORSEN.....
 
Anna.B. Forslund.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar