torsdag 25 december 2014

ÅRET 2014 ÄR SNART TILL ÄNDA....

 

 
 
 
Ja kära vänner....snart är år 2014 över och går in i evigheten. Det har varit ett år fullt med aktiviteter och jobb. Har inte skrivit på ett bra tag nu men ska försöka få ner några rader och foton från där jag slutade. Efter vår årliga auktion så var nästa programpunkt BERÄTTARSTUND, JAKTMINNEN, ROMERSKA KEJSARE OCH STENAR OCH MINERALER. Det var Tommy Pettersson som har och är jaktledare på Frövifors eller Korsnäs som det nu heter som kom hit och berättade pm dessa så helt skilda ämnen men med en sådan kunskap, glöd, humor och medryckande sätt fick oss att lyssna och titta på gamla mynt, stenar och mineraler. Tyvärr så blev det inga bilder men jag kan garantera att det var mycket underhållande.
 
 
 
Den här bilden tog jag efter ett åskväder vid Midtjärn
 
 
Den 20 september var det dags för BILDVISNING OCH BERÄTTARSTUND PÅ SKOGSKAFÉT med Stefan Helsing.
Vi tittade på bilder ur vårt digra fotoarkiv, det berättades gamla minnen och kära återträffar och fikades. 
 
 
 
HÖSTMYS
 
Jan Andersson kom till vårt SKOGSKAFÉ och berättade minnen från Stripa och barn och ungdomsminnen under det att vi åt Kristinas goda Finska korvsoppa, Rune Englund stod för underhållningen med sitt dragspel. Han har också skrivit boken DEN TREBENTA KATTEN som handlar om trakten här uppe....har du inte läst den så finns den att köpa här hos oss.....mycket bra och spännande, hoppas han skriver fler. Bilden nedan tog jag vid Acktjärn...det finns mycket spännande som Janne kan skriva om uppifrån skogarna här i Bergsslagen.
 
 
 
ADVENTSGRÖT
 
 I väntan på grötsugna gäster, här är det dukat, det blev en uppsluppen stämning och alla fick Kristinas hemlagade risgrynsgröt, skinksmörgåsar, must, kaffe och Hammarbacksrufsor allt under musik och sång med RUNE ENGLUND och hans PROKÖR som sjöng och spelade våra kära julsånger och visor vi fick önska. Det lottades ut skinka och andra vinster. Stor eloge till alla som tog sig hit i halkan.
 
 Här syns "kökspersonalen" från vä Linnéa, Elisabeth ( Bettan), Anders och Kristina längst fram.
 
 
Ann-Britt och Alf i full färd med att köpa lotter.
 
 
 
 
 
 
 Kajsa och Anita.
 
 
 
 
Här ser vi PROkören m.fl som sjöng vackra julsånger.
 

 
 Bettan i en stunds vila efter Adventsgröten....ja det blev en trevlig stund fjärran från all stress inför julen. Men så var vi också här uppe på Hammarbackens Skogskafé  i skogen  där endast tomten smyger stilla och tyst runt knutarna....
 
 
Nu till något helt annat.....det blåste rejält här upp så det blev några träd som la sig över forsen. Anders kom med traktorn och såg till att det kom bort.
 
 
 
 
Här svingar Ander yxan i högsta hugg nere vid forsen och förbereder sig för att kapa och dra upp träden som gett vika för stormen.
 
 
 
 
Så där....nu är det bara att dra upp bit för bit av det stora trädet.
 
MER TRÄDFÄLLNING
 
Vid den gamla ruinen här i Hammarbacken som en gång varit oxstall så har det vuxit upp nu så stora gigantiska träd som innebar en stor risk att falla och slå sönder muren eller skada någon som besöker den....jag har funderat länge på att vi på något sätt utan att skada gaveln på ruinen få i kull dem för säkerhetens skull. Och så blev det så att Lars Folkesson och ett par killar fixade det hela i rask takt, mycket proffsigt, säkert och snabbt och de tog med sig de gamla ruttna träden och riset och allt blev gjort på ett "kick" som man säger. Tur att inget träd rasat tidigare.....tack snälla grabbar för jobbet ni gjorde.....mycket skickligt!!!
 
 
 
 
Med stor skicklighet och samarbete kapades de stora träden ner bit för bit.
 
 
 
Bit för bit....och allt ris togs bort.
 
 
 
Christoffer och Johan....där satt det inte fast...!
 
 
 
Gaveln höll...tack och lov!
 
 
 
Bit för bit kapade Christoffer ner träden och Jonas styrde armen och lyfte upp sakat och försiktigt från ruinen till lastbilen.
 
 
Här lyfts en bit bort!
 
 
 Inga småruskor här inte!
 
 
 
 
Den gamle har gjort sitt varv på jorden...
 
 
 
 
Nu syns gavlen mer!
 
 
 
Nu slipper vi oroas för det.. så skönt att ingen råkat illa ut för de var murkna och kunde brakat när som helst. Tack Lars än en gång och Christoffer och Jonas!!!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar